VacaturesContact0318 55 43 85
10 november 2017

Actueel

5 social media trends in 2018

Na de enorme groei van social media dit jaar, zal deze groei zich in 2018 doorzetten. Wat kun je verwachten in 2018? Wat zijn de grootste trends voor het komende jaar?


1. Nog meer video
Filmpjes, overal filmpjes. Niet alleen Youtube maar ook Facebook en Instagram. staan vol met filmpjes. Facebook verwacht in 2018 dat 70 procent van alle content op het platform alleen nog maar video zal zijn.

2. Mobiel!
We kijken gemiddeld 150 keer per dag op onze telefoons en van die tijd zitten we meestal op social media. Meer dan 80% van de tijd dat we op social media zitten maken we gebruik van de smartphone. Het is dus belangrijk dat jouw facebookcampagne vooral geschikt voor mobiel moet zijn.

3. Livestreaming
Livestreaming is dit jaar populair geworden en zal in 2018 alleen nog maar populairder worden. Denk aan grote merken die nieuwe producten lanceren.

4. Kopieergedrag
Grote merken doen elkaar steeds meer na. Grote merken willen niks meer toegeven op hun concurrent en doen er dus alles aan om op hetzelfde niveau te blijven. Let maar eens op hoeveel de social media campagnes van de grote merken op elkaar lijken. Ook dit zal in 2018 alleen nog maar toenemen.

5. De nieuwe wetgeving
De nieuwe wetgeving “ Algemene Vordering Gegevensbescherming “ (AVG) zal in mei 2018 van start gaan. De meeste bedrijven staan hier niet bij stil en onderschatten de effecten hiervan. Je kan niet zomaar meer de juiste doelgroep binnen bepaalde kanalen aanspreken zoals nu nog wel kan als je een campagne opzet. De boetes kunnen hoog oplopen, Media Solutions let hier op als wij jouw campagne opzetten.

Media Solutions is altijd bezig met de laatste trends en ontwikkelingen. Ook op het gebied van social media. We beheren meerdere kanalen van mooie bedrijven. Wil je ook dat jouw Facebook up to date is? Neem dan nu contact met ons op!