VacaturesContact0318 55 43 85
16 januari 2019

Actueel

Brexit chaos nadelig voor webwinkels

Gisteren leed premier May een enorme nederlaag in het Britse parlement. En dat heeft ook gevolgen voor de e-commerce sector en jouw webwinkel. Want een NO DEAL of harde Brexit zou enorme blokkades kunnen vormen in de pakketzendingen tussen Groot Brittannië en de Europese Unie. Dit omdat Groot Brittannië een grote speler is in de e-commerce en belangrijk is voor de handel binnen de EU.

Volgens Ecommerce Europe moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden over veiligheid, douane en transport van goederen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jouw webwinkel niet meer een product binnen 24 uur kan leveren omdat de wachttijden bij de douane langer worden.

Ook zorgt het sluiten van de grenzen ervoor dat goedkoop personeel uit Oost-Europa niet meer in de UK kunnen werken wat weer voor de distributie centra enorm nadelig zal uitpakken.

Ook kan het zo zijn dat het voor Nederlandse webwinkels duurder gaat worden om producten naar de UK te sturen, en ook zouden de producteisen kunnen veranderen. Specifieke EU-producteisen zouden dan niet meer gelden.

Thuiswikel.org adviseert iedereen die naar Groot Brittannië exporteert ‘alvast zaken te regelen’. Er zullen namelijk veel dingen zijn die veel tijd gaan kosten.