Corona leidt tot een zeer gevarieerd omzetbeeld bij webwinkels.

Corona leidt tot een zeer gevarieerd omzetbeeld bij webwinkels.

Maar volgens Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinel.org kunnen webwinkels wel een vitale rol spelen wanneer we afstevenen op een complete lockdown.

De invloed van thuis zijn.
Doordat heel veel consumenten nu noodgedwongen thuis zijn stijgt het aantal online aankopen van levensmiddelen, verzorgingsproducten en items die het thuiswerken en leren veraangenamen. Denk hierbij aan laptops, tablets, computerschermen, kabels en bureaustoelen. Ook sportartikelen en allerlei doe-het-zelf artikelen vliegen nu over de online toonbank. Verkoopplatformen zoals Bol.com en Thuisbezorgd.nl zien dat er een enorme stijging is in aanvragen van ondernemers die via hun kanaal online willen verkopen. Daarentegen zien we in de mode branche dat het aantal online aankopen flink daalt en zelfs uitblijft in de reisbranche.

Wel of geen lockdown
De Nederlandse regering heeft vandaag verscherpte maatregelen getroffen maar ze gaan, anders dan de omliggende landen, niet over tot een complete lockdown. En hoewel al veel winkelketens hun fysieke deuren hebben gesloten om de gezondheid van hun werknemers te waarborgen, is het sluiten van alle winkels in de winkelstaat toch wel het schrikbeeld voor de Nederlandse retailsector. Ook hier kunnen webwinkels en fysieke winkels met een afhaalpunt weer een vitale rol spelen wanneer we wel tot een totale lockdown overgaan. Op dit moment werken webwinkels en pakketleveranciers dag en nacht om in heel Europa de producten en diensten toch nog bij de consument thuis te kunnen leveren.

Welke uitdagingen ervaar jij?
Graag denken we mee aan oplossingen die jouw bedrijf kunnen helpen om met de uitdagingen om te gaan die deze crisis met zich meebrengt. Van het online aanbieden van je diensten tot het optimaliseren van je webwinkel. Of het aanbieden van je producten op een online platform. Wij hebben ervaring met het realiseren van de verschillende benodigde productfeeds en koppelingen met Bol.com

Ook heeft Media Solutions waardevolle partnerships verworven met trouwe partners. Vertrouwen, betrokkenheid en openheid staan altijd centraal. Meer weten? Neem dan contact met ons op!