VacaturesContact0318 55 43 85
  • Blog
  • Actueel
  • Google Chrome geeft 300 websites als onveilig aan
16 oktober 2018

Actueel

Google Chrome geeft 300 websites als onveilig aan

Er zijn vanaf vandaag 3000 Nederlandse website en een aantal buitenlandse websites moeilijker toegankelijk in Google Chrome.

De ontwikkelaars van Google Chrome vinden de sites niet goed beveiligd. Als je de site bezoekt zal er eerst een felrood scherm tevoorschijn komen die het je ontraadt de website te bezoeken. Deze websites worden zo weergegeven omdat de verbinding op een ouderwetse manier wordt beveiligd. Zo’n beveiligde verbinding is te herkenen aan het slotje in de webbrowser.

Goede beveiliging
Voor een goede beveiliging zijn er certificaten nodig. Zo’n certificaat zorgt ervoor dat de gebruikers weten dat ze op een veilige website zitten. De 3000 desbetreffende websites gebruiken een certificaat dat Google niet meer ondersteunt.

Waarom is een beveiligde verbinding zo belangrijk?
Als een website geen slotje voor de url heeft staan is de de website dus onveilig. Er kan dan gemakkelijk informatie onderschept worden door criminelen. Informatie die jij bijvoorbeeld invult als je iets bestelt op een onveilige website. Of een foto die je upload.

Wij bij Media Solutions zorgen altijd voor de juiste certificaten en zorgen ervoor dat jouw website veilig is voor bezoekers en er dus geen felrood scherm tevoorschijn komt dat bezoekers afschrikt.

Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je een veilige website? Neem dan nu contact op