VacaturesContact0318 55 43 85
12 oktober 2018

Actueel

Google trek stekker uit Google+

Het zat er al een tijdje aan te komen maar afgelopen week trok Google de stekker uit Google+. Het sociale netwerk bleek niet onderscheidend genoeg.

Het blijkt een grote uitdaging voor diverse platforms om onderscheidend te zijn en te blijven. Veel sociale platforms willen namelijk Facebook nadoen of kopiëren. De kracht achter Facebook en andere platforms is dat we ineens geen club meer nodig hebben om sociale contacten te leggen. We kunnen letterlijk vrienden worden met mensen aan de andere kant van de wereld.

In de tijd van dat Facebook begon kwamen ook Twitter en LinkedIn op. Alleen deze waren anders en daardoor interessant. Net als Instagram en WhatsApp die het wel lukt om groot te worden net als Facebook. Vandaar dat Facebook deze platforms opkocht.

De meeste sociale platforms redden het niet om dat er geen verdienmodel achter zit, en gaan ten onder omdat ze niet vernieuwend zijn. Ook het feit dat ze niet meer hip zijn omdat pa en ma er ook op zitten blijkt zelfs Facebook moeite mee te hebben. Dit en mede door het slechte jaar en diverse schandalen rondom Facebook blijft de vraag hoe lang dit platform overeind blijft.

Wat Google+ betreft, uiteindelijk was het een Bug die de das omdeed. Gebruikers van Google+ kunnen nog tot augustus 2019 op het platform terecht maar daarna blijft Google+ enkel nog voor bedrijven beschikbaar.