VacaturesContact0318 55 43 85
14 februari 2019

Actueel

Kwart Valentijn cadeaus online gekocht

Ook dit jaar wint de liefde weer terrein als het gaat om online aankopen.

De Feestdagenmonitor laat zien dat niet alleen deze maar ook andere Amerikaanse feestdagen steeds meer in trek zijn bij de Nederlandse consument. Als sinds de jaren 90 grijpen deze gelegenheden aan om steeds weer en steeds meer geld uit te geven aan cadeautjes, en gaan we er vaker op uit.

Afzender anoniem.
Alleen het sturen van een kaartje gebeurt nog wel het meest via de post dan online. En voor een cadeautje, zeker voor de last minute aankopen, wordt ook nog wel vaker een fysieke winkel bezocht. Maar we zagen deze week wel een stijging in het aantal online Valentijns aankopen. En met name bij de webwinkels die “vandaag besteld morgen in huis” aanbieden. En het ziet er naar uit dat dit ook geld voor webwinkels die voor Same Day Delivery aanbieden.

Wie viert er Valentijnsdag?
We zien dat vooral de millenials steeds meer Valentijnsdag vieren. Dit met ruim 10% meer dan de wat oudere Nederlanders. 61% van de Valentijn lovers koopt nog altijd een cadeautje voor zijn of haar Valentijn en mannen geven nog steeds meer uit dan vrouwen. Verder vieren we Valentijn vooral gezellig thuis op de bank en gaat maar 28% naar een romantisch café of restaurantje.

Nog snel meeprofiteren van Valentijn? Bied dan zeker Same Day Delivery aan, of verkoop cadeaubonnen die ze direct kunnen printen. En wees zichtbaar op alle social media kanalen. Laat weten dat jij het perfecte cadeautje in jouw webwinkel hebt. Wil je weten hoe je nog meer uit je webwinkel haalt? Neem dan contact op met ons