Meer of minder online activiteit?

Meer of minder online activiteit?

Nu we met zijn allen verplicht thuis zitten, kijken we minder vaak waar we naartoe moeten en maken we dus minder gebruik van Google Maps, maar in tegenstelling tot wat velen dachten kijken we ook niet veel meer op social media. Cijfers van VINEX (Verenigde Internet Exploitanten) die het online gedrag van Nederlanders van begin maart vergeleken met eind maart laten wel zien dat we meer nieuws en filmpjes online bekijken. Ook weten we de weg goed te vinden naar Bol.com en de webwinkels van Jumbo en Albert Heijn. Die zagen hun bezoekersaantallen binnen een maand met 110.000 toenemen.

Google is nog steeds de meest geraadpleegde zoekmachine. Alleen is het verschil tussen de periode waarin we naar het werk gingen of het werk thuis doen niet zo heel groot. Dat geldt ook voor het gebruik van social media en WhatsApp.

YouTube is daarentegen wel een stuk populairder geworden. Eerst keken er zo’n 4,5 miljoen mensen naar filmpjes via YouTube. Maar nu we massaal thuiszitten is dat flink gestegen naar 5,2 miljoen. Dat is toch een toename van 15%. Verder werd Bol.com nog populairder dan het al was. Maar Amazon profiteerde helemaal niet. Sterker nog, het aantal bezoeken daalde met maar liefst 17% sinds de opening van hun Nederlandse webwinkel begin maart.

Wil je jouw assortiment ook bij Bol.com aanbieden? Dat kan! Wij zijn een trouwe partner van Bol.com en weten alles over het maken van een koppeling. Meer weten? Neem dan nu contact op met ons.