Online trends voor 2020

Online trends voor 2020

5G & Responsive design
Dat deze op nummer 1 staat is niet echt een verrassing. Mobiel internet wint elk jaar steeds meer terrein van de desktop versie. En dan hebben we de komst van 5G die nog sneller mobiel internet met zich meeneemt. Zo zal online shoppen via de mobiele telefoon alleen maar harder toenemen. Mobiel winkelen betekend voor de consument, meer gemak en alles is letterlijk binnen handbereik. Ook converteren mobiele shoppers sneller en resulteert een zoekopdracht binnen een uur tot een actie.

We kunnen je helpen om het maximale uit je webwinkel te halen. We zorgen ervoor dat je webwinkel op de juiste manier wordt vertaald naar het kleine scherm en dat de customer journey zo snel mogelijk is met zo min mogelijk obstakels voor het afrekenen d.m.v. een super snelle webwinkel en one page checkout.

Duurzaamheid
We hebben het dit jaar al even genoemd. Duurzaamheid, het is overal een trend en nu dus ook online. Wanneer je een kleine webwinkel hebt, lijkt het misschien duur om duurzaamheid toe te passen in jouw onderneming maar zoals ze zeggen, alle kleine beetjes helpen. Verminder het gebruik van plastic bij het inpakken van producten, en spoor je klanten aan om doosjes of (cadeau) verpakkingen opnieuw te gebruiken. Meer tips vindt je in ons blog.

Maak het persoonlijk
Consumenten vinden het prettig als ze een gepersonaliseerde ervaring krijgen wanneer ze online winkelen. Dat is wel een beetje tegenstrijdig want hiervoor heb je data nodig en wat er met de data wordt gedaan blijft altijd een gevoelig onderwerp. Je kunt gebruik maken van verlanglijstjes of persoonlijk afgestemde nieuwsbrieven versturen met relevante aanbiedingen.

Is jouw webwinkel klaar voor 2020? Of kun je nog een beetje hulp gebruiken? Neem dan nu contact met ons op!