VacaturesContact0318 55 43 85
  • Blog
  • Actueel
  • Online winkelen blijft aan populariteit winnen.
3 maart 2017

Actueel

Online winkelen blijft aan populariteit winnen.

Nederlanders hebben vorig jaar aanzienlijk meer uitgegeven dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit onderzoek van thuiswinkel.org, de belangenvereniging voor webwinkels.

Nederlanders gaven vorig jaar maar liefst 23% meer geld uit aan online aankopen dan in 2015. Daarmee werd een magische grens gepasseerd. In 2016 hebben Nederlanders voor meer dan 20 miljard euro aan producten en diensten online gekocht. Het geld werd uitgegeven aan kleding, elektronica, eten en vooral aan schoenen.

Het koopgedrag van Nederlanders verandert behoorlijk en wat er opvalt is dat de gemiddelde Nederlander steeds vaker online koopt voor een steeds hoger bedrag. Dat alles bij elkaar maakt dat de online consumentenbestedingen enorm stijgen. De verwachting is dat dit de komende jaren zal doorzetten.

Het aantal webshops in ons land blijft ook stijgen. De ouderwetse winkelstraat heeft niet extra geleden onder deze groei van online winkelen. Deze uitgaves zijn na genoeg gelijk gebleven.

Wilt u een webshop starten of wilt u weten hoe u kunt profiteren van de groei in het aantal online aankopen? Neem dan nu contact met ons op!