3 mei 2019

Actueel

Social payment: Waar kun je het voor gebruiken?

3 mei 2019 - Social payment is tegenwoordig niet meer weg te denken, denk maar aan alle Tikkie-betaalverzoekjes die je binnenkrijgt via Whatsapp snel en veilig betalen, maar wist je ook dat je dit als bedrijf kunt gebruiken? Maar hoe werkt het?

Tikkie kent inmiddels ruim 2.000 zakelijke klanten en lanceert onlangs een aantal nieuwe opties.
Met tikkie voor bedrijven kan je gemakkelijk switchen van privé naar zakelijk. Ideaal voor kleine ondernemers, die hoeven niet meer in de weer met cash of een pinapparaat.

Voor webwinkels
Tikkie SuperSnel betalen zorgt er voor dat klanten minder snel last minute afhaken. Problemen zoals het niet in kunnen loggen of het verplicht aanmaken van een account. Met je Tikkie-account kun je nu online shoppen en afrekenen in alle webshops met het Tikkie-logo.
Je vult je 06-nummer in en krijgt een Tikkie met een betaallink. Voor de bezorging van je bestelling vul je alleen bij de eerste betaling je adres in. Je betaalt en krijgt een bevestiging. De verkoper krijgt vervolgens een melding dat je hebt betaald en hij ontvangt je contact- en adresgegevens, zodat de bestelling bij je kan worden bezorgd.

Incasso voor bedrijven
Via de Tikkie-portal kan gemakkelijk een betaalverzoek worden aangemaakt. Dit betaalverzoek – of meerdere tegelijk – verstuurt een bedrijf naar de klant, die met 1 klik betaalt. Voor het bedrijf is in een overzicht te zien wie wel en niet heeft betaald. De Rijksuniversiteit Groningen zet dit in om studenten te helpen hun collegegeld tijdig te betalen.

Goede doelen
Het betalen aan goede doelen wordt ook makkelijker met Tikkie. Dat kunnen Jantje Beton, Villa Pardoes, Rode Kruis en de Hartstichting beamen. In een online gesprek kan direct een Tikkie worden gestuurd. En voor een viraal effect: een, al dan niet invloedrijke, donateur kan via de bedankpagina gemakkelijk zelf vrienden en volgers oproepen te doneren.

Wil je meer weten hoe je Tikkie voor jou bedrijf kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op!