VacaturesContact0318 55 43 85
  • Blog
  • Actueel
  • Voldoet jouw webwinkel aan de richtlijnen voor toegankelijkheid?
5 oktober 2018

Actueel

Voldoet jouw webwinkel aan de richtlijnen voor toegankelijkheid?

Uit onderzoek van Stichting Accessibility blijkt geen enkele webwinkel te voldoen aan alle richtlijnen die de Web Content Accessibility Guidelines stelt.

Blinden en slechtzienden maken gebruik van speciale apparatuur die kan lezen wat er op het scherm te zien is. Ook biedt deze apparatuur hulp wanneer er bijvoorbeeld een formulier ingevuld moet worden. Om een webwinkel toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden zijn er dus speciale aanpassingen nodig. En deze hebben de meeste webwinkels niet of nauwelijks doorgevoerd. Veel webwinkels zeggen dat ze te weinig kennis hebben of geven er simpelweg geen prioriteit aan. Terwijl de aanpassingen relatief eenvoudig zijn.

Zo kun je bijvoorbeeld teksten meer contrast met de achtergrond geven of teksten bij afbeeldingen plaatsen die beschrijven wat er te zien is. Ook kun je er voor zorgen dat de tekst van linkjes duidelijk vertellen waar ze naar toe gaan.

De Web Content Accessibility Guidelines zijn opgesteld door het W3C en ze geven een duidelijk en compleet beeld van alle richtlijnen die helpen om een website toegankelijker te maken.

Hoe zit het met jouw webwinkel? Is deze toegankelijk voor je doelgroep en voor degene die extra ondersteuning daarbij nodig hebben? Wij hebben ervaring met het maken van toegankelijke websites en webshops. Neem hier contact met ons op.