VacaturesContact0318 55 43 85
29 december 2016

E-commerce

7000 webwinkels gestopt

Dit jaar waren er minder startende webwinkels, meer faillissementen onder webwinkels en helaas stopte ook dit jaar meer webwinkels vrijwillig dan vorig jaar.

Maar desondanks is het aantal startende webwinkels wel weer iets aan het toenemen. Dit blijkt uit onderzoek van Creditsafe.

Het overgrote deel, bijna driekwart, van de gestopte webwinkels bestond dit jaar uit eenmanszaken. Bij de webwinkels die failliet gingen bestond het overgrote deel uit BV’s. Uit cijfers van Creditsafe blijkt dat we dit jaar 25% meer faillissementen hadden ten opzichte van vorig jaar.

Bijna 10.000 webwinkels openden hun deuren in 2015, maar twee jaar later is nog maar driekwart actief. Van die 10.000 webwinkels stopte er 400 al in het eerste jaar en in het tweede jaar sloten zelfs 2000 webwinkels hun deuren.

Ondanks dat er meer webwinkels stoppen, groeit de online omzet.

Voor een startende webwinkel is het lastig om de concurrentie aan te gaan met gerenommeerde webwinkels met een uitgebreid assortiment, die ook nog eens binnen 24 uur leveren, gratis verzenden en waarbij het retourneren gratis is. Wat je dan nodig hebt is een niche in de markt.

Maar hoe vindt je die? Neem contact met ons op en wij zorgen dat uw webwinkel wel succesvol wordt. Wij zorgen voor een mooi en functioneel design, een goede strategie en met onze commerciële en efficiënte aanpak biedt Media Solutions je dé webwinkel waarmee je succesvol kunt zijn. Wij gaan verder waar anderen ophouden.