VacaturesContact0318 55 43 85
7 oktober 2016

E-commerce

Bescherm uw klantgegevens met SSL

De wet bescherming persoonsgegevens schrijft al sinds 2010 voor dat privacygevoelige informatie beveiligd moeten zijn wanneer deze over het internet worden verstuurd.

Wees er als internetondernemer bewust van dat je als eigenaar van een webshop verplicht bent om voor je webshop een SSL certificaat te hebben. Ook wanneer je geen webshop ondernemer bent ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van de gegevens van bijvoorbeeld nieuwe klanten en leden.

SSL certificaten leiden tot een hoge SEO score.
Het gebruik van SSL-certificaten zorgen niet alleen voor een betere beveiliging van persoonsgegevens maar zorgen ook voor een betere vindbaarheid van je webshop. Zoekmachines zoals Google scannen je webshop op het gebruik van SSL-certificaten en wanneer je webshop deze SSL-certificaten gebuikt eindig je hoger in de zoekresultaten.

Haal http offline
Wanneer je een versleutelde SSL-omgeving hebt kun je privacy van je bezoekers en klanten beter waarborgen. Haal hiervoor wel de http-omgeving offline of laat deze de bezoeker doorsturen naar je https omgeving. Wanneer je dit niet doet kunnen bezoekers alsnog op de onbeveiligde site terecht komen, met alle gevolgen van dien.

Wilt u meer weten over SSL-certificaten en de beveiliging van uw webshop? Neem dan contact met ons op