Flinke stijging omzet webshops

Flinke stijging omzet webshops

De online omzet is eind 2020 met 55,5 procent gestegen. Waar de fysieke winkels enorme problemen ondervinden aan de gevolgen van de coronacrisis, blijven webshops stijgen. En tijdens deze lockdown zal het verschil alleen maar groter worden. Ook vanwege de lockdown die voor de kerst begon en dus de sluiting van alle niet-essentiële winkels blijft de stijging zich voortzetten.

Wat dan ook opvalt is dat je ook een grote stijging in het aantal webshops ziet. Uit de trendrapportage Bedrijfsleven, die de KvK maandelijks uitbrengt, blijkt dat er in december een flinke stijging heeft plaatsgevonden in het aantal startende webshops. De afgelopen tijd zijn er in totaal 3.767 ondernemers gestart in de detailhandel. Wat neerkomt op een groei van maar liefst 58%. Volgens de KvK is het grote gedeelte hiervan een webshop.

Wilt u ook uw winkel online in de markt zetten en uw producten online aanbieden. Wij bij Media Solutions zijn experts in het ontwikkelen van webshop. Neem contact op voor meer informatie