VacaturesContact0318 55 43 85
10 februari 2017

E-commerce

Online trends 2017

De onlinehandel gaat dit jaar een mooi jaar tegemoet. Nederland behoort tot de top 5 van de EU als het gaat om het aantal online shoppers. Ruim 70% van de Nederlanders shoppen wel eens online. En volgens onderzoek van het CBS blijft het aantal ook dit jaar weer groeien.

Een goede reden om een webwinkel te beginnen en stil te staan bij de webwinkel trends van 2017.

1: Het gebruik van standaard webshops zal toenemen.
Het hebben van een eigen webwinkel is booming business. Winkeliers willen tegenwoordig niet alleen hun producten verkopen in een fysieke winkel maar ook online. Maar niet iedereen beschikt over de juiste kennis om een webshop te bouwen. Met een standaard webshop werk je met een kant en klare webwinkel. Deze hoef je alleen nog maar te vullen met de juiste informatie en producten.

Media Solutions heeft een schitterende standaard webwinkel voor u in de aanbieding.

2: De consument moet makkelijk kunnen retourneren.
Zorg voor een snel en gemakkelijk retourproces en voorkom ergernissen voor zowel je bedrijf als voor je klant. Dit kan je doen door een goede retour verwerkingssysteem. Met een automatisch retoursysteem kan je klant gemakkelijk zijn of haar retour aanmelden en wordt vervolgens ook op de hoogte gehouden van het proces. Ook regelt een retoursysteem de communicatie met de klant en de verwerking van de retour.

Aankomend jaar zullen steeds meer bedrijven hun retourprocess aanpakken om het makkelijker te maken voor hun klant en op die manier een betere service te bieden.

3: Online winkelen via mobiel zal stijgen.
Vorig jaar gebruikte al ruim 75% van de mensen hun mobiele telefoon om online te shoppen. Ook zal de mobiele telefoon in de toekomst het meest gebruikte apparaat zijn om online te shoppen.

4: Responsive design.
Omdat het online shoppen via de tablet of mobiel zal blijven toenemen is het van groot belang dat je je website of webwinkel op de juiste manier gaat inrichten hiervoor.
Eerder werd er nog gesproken over een responsive design. De desktopversie past zich aan naar het mobiele formaat. Maar steeds meer gaan desktopversies op mobiele versies lijken. Websites worden dus steeds meer ontworpen voor mobiel verkeer en worden responisve gemaakt voor grotere schermen.

Je website of webwinkel helemaal on trend voor 2017 zodat dat je optimaal kan profiteren een groeiend aantal online shoppers? Neem dan nu contact op met ons!