30 juli 2019

E-commerce

Pc verliest het van de smartphone

De smartphone wint steeds meer terrein van de pc op het gebied van online aankopen. Steeds meer consumenten doen steeds vaker via hun smartphone een aankoop bij webshops. Vooral in Azië, Australië en Oceanië bleek meer dan de helft van de online transacties via de mobiel te gaan.

In Europa steeg vorig jaar dit aantal ook enorm tot wel 43%. Hierbij is ons land een van de koplopers op het gebied van online shoppen via de smartphone.

De Pc verliest het van de smartphone in Nederland.
In Nederland zorgde de smartphone voor 53% van de online aankopen terwijl een jaar eerder minder dan de helft van de online transacties via de mobiel verliep. De Pc verloor hierdoor maar liefst 13% van de online transacties.

Wat betekend dit voor jouw webwinkel?
Zorg ervoor dat je webwinkel responsive is en dus geschikt voor alle platformen waaronder mobiel. Belangrijk hierbij is dat je webwinkel snel laad en een optimale customer journey heeft en een eenvoudige veilige en snelle checkout. Wij van Media Solutions weten hier alles van. Neem nu contact met ons op en we helpen je graag jouw webwinkel toekomst bestendig te maken!