VacaturesContact0318 55 43 85
22 december 2017

E-commerce

Prettige kerstdagen!

De gezelligste tijd van het jaar is bijna aangebroken. Iedereen komt bij elkaar tijdens de feestdagen en de online aankopen van afgelopen maand worden gretig uitgepakt. Maar hoe zit het met de e-commerce tijdens deze dagen? Shoppen mensen dan juist vaker of besteden liever de tijd aan familie en vrienden?

Wereldwijd shoppen mensen in december vooral op maandag online en juist niet op zaterdagen. Behalve in Nederland. Uit een analyse van RTB House blijkt dat wij Nederlanders in deze maand wel graag in het weekend webshops bezoeken. RTB House analyseert het koopgedrag in de drukste maand van het jaar, een echte top maand voor de e-commerce.
In de week voor kerst zijn de online bezoekersaantallen in Nederland het hoogst. Er vonden vorig jaar in de week voor kerst 58 procent meer online transacties plaatst dan in de gehele maand december. Alleen tijdens de kerst zijn Nederlanders in tegenstelling tot andere landen niet online. En we winkelen dan ook met ruim 41 procent minder online dan in de rest van december.

De periode voor kerst zorgde dit jaar voor een veel hogere groei van de omzet dan voorgaande jaren. De oorzaak hiervan is het winterse weer van afgelopen weken. Totaal werd er voor €928,6 miljoen online besteed, waarvan een derde bestond uit kerstaankopen.

Wil jij aankomend jaar ook profiteren van een stijgende groei in de e-commerce markt? Neem dan nu contact met ons op!
Wij wensen iedereen hele fijne kerstdagen toe!