VacaturesContact0318 55 43 85
27 juli 2018

E-commerce

Steeds meer internetverkopen.

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat het vertrouwen in online winkelen onder de Nederlandse consumenten stijgt.

Nederlandse consumenten hebben in het eerste kwartaal van 2018 meer online aankopen gedaan in Nederlandse en Europese webshops ten opzichte van 2017. Een uitgave van ongeveer 400 miljoen euro exclusief BTW. Dat komt neer op zo’n 15% meer dan dezelfde periode vorig jaar.

Nederlandse webshops deden het aanzienlijk beter dan hun Europesche concullega’s. Zij verkochten gemiddeld 7% meer aan de Nederlandse consument.

Pure webshops zagen in Nederland een omzetstijging van 19%. Detailhandelsbedrijven met zowel een fysieke als eenwebshop zagen een stijging in de online verkopen van wel 26%!

Een kleine kanttekening: de cijfers zijn gebaseerd op Nederlandse en Europese bedrijven met een omzet van meer dan 100.000 euro. Deze bedrijven moeten verplicht BTW aangifte doen. Deze aangiftes vormden de basis van het onderzoek van het CBS. Dat wil zeggen dat de markt nog groter is.

De markt blijft nog wel even groeien en er liggen de komende jaren nog volop kansen voor jouw webshop. Wil je ook groeien met jouw webshop? Of wil je graag een webshop? Neem dan contact met ons op!