VacaturesContact0318 55 43 85
17 maart 2017

Vindbaarheid

SEO Trends 2017

Online gevonden worden, dat is waar het allemaal om draait. Doordat zoekmachines steeds beter en slimmer worden moeten we steeds slimmer omgaan met SEO Seach Engine Optimalisation.

Hieronder bespreken we de 3 grootste online trends waar we in 2017 rekening mee moeten houden.


Rank Brain.
Wanneer iemand gaat googelen, wordt er eigenlijk aan een computer gevraagd wat de meest populaire site is. Afhankelijk van een aantal factoren bepaalt Google welke site dat is. Bijvoorbeeld door het tellen van het aantal trefwoorden.

Rank Brain is anders, het maakt gebruik van AI, artificial intelligence, om te “leren” en zichzelf te trainen. Op deze manier moet Google sneller en betere zoekresultaten kunnen genereren.

Maar hoe dan?

Bijvoorbeeld je zoekt op “elektrisch apparaat dat een schroef in de muur draait” dan weet Google dat er gezocht moet worden op een schroefboormachine. Eerder kon Google dat nog niet aan elkaar koppelen. Hierdoor hoef je minder vaak een specifiek of exact zoekwoord te gebruiken. Dat is wel zo prettig want nu kun je je focussen op sterke webteksten.

Long Tail Keywords
We gebruiken het voorbeeld van de schroefboormachine nog eens. Waarschijnlijk zoek je niet alleen op boormachines, maar op "schroefboormachine met accu". Je kunt hier als webshop eigenaar rekening mee houden door meer long tail keywords te gebruiken.

Voice search
Praten tegen je telefoon, de kans is groot dat je dat al doet. 55% van de jongeren en 41 % van de volwassenen maken regelmatig gebruik van voice search. Dit heeft invloed op je SEO. Want waar je in Google nog een zoekvraag intypte, vraag je nu aan bijvoorbeeld SIRI “Waar kan ik een schroefboormachine kopen?”. Nu moet de zoekmachine niet alleen de vraag en de zoekwoorden meetellen maar ook de content en de intentie achter de vraag begrijpen. Hierdoor worden de vraagwoorden zoals “wie”, “waar” en “waarom” ook belangrijk bij het gebruik van long tail keywords.

Weten hoe je nog meer je SEO kan optimaliseren? Neem dan nu contact met ons op